Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.
100 dage til PL: Louise analyserer sine chancer
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 16. maj 2021
Der har aldrig været en kvinde fra Skandinavien i lodtrækningen til kørestolstennis under PL, hvilket taler til min fordel, skriver Louise i dette indlæg. Læs hele hendes analyse her. Foto: Line Falck Christensen

100 dage til PL: Louise analyserer sine chancer

Med kun 100 dage til PL begynder jeg helt naturligt at kigge fremad. Skal jeg være realistisk, kommer jeg ikke til at kvalificere mig direkte, som det ser ud lige nu. Men der er stadig en snæver chance for at komme med alligevel, og det er hvad jeg kæmper for pt. Jeg vil SÅ gerne sætte mig i flyveren mod Tokyo sammen med resten af den danske delegation med ‘DENMARK’ stående på ryggen.

Så er der 100 dage til PL. Et PL, hvor der på det globale plan har været usikkerhed om, hvorvidt det kunne afholdes, og hvor der stadig er usikkerhed på det personlige plan om, hvorvidt jeg kommer med,
Uanset om jeg selv kvalificerer mig eller ej, så glæder jeg mig som et lille barn til at følge med i legene – enten live eller på tv – og jeg glæder mig til at heppe på alle de seje danske atleter, som skal kæmpe om medaljer i det rød-hvide outfit.

Selve kvalifikationssystemet kræver en længere forklaring. Alt i alt kommer 32 kvinder (og 56 mænd) med til PL i den åbne række, som er den række, jeg spiller i. Jeg er lige nu nr. 48 på ranglisten og er derfor ikke blandt de 32 bedste i verden. Men det betyder ikke, at jeg ikke stadig har en chance for at komme med.

De hemmelige retningslinjer for wildcards

Først annonceres de ‘direkte kvalificerede’ i løbet af juni måned. Der er i alt 24 spillere, som kan kvalificere sig direkte. To af disse spillere er hhv. vinderen af Para Pan-American Games 2019 (mini-OL for Amerika og Sydamerika) og vinderen af Para Pan-Pacific Games 2018 (mini-OL i Asien). Dertil kommer de 22 kvinder, som ligger højest på verdensranglisten. Dog er der den restriktion, at der højst kan komme fire kvinder med fra hvert land. Er der derfor et land, som i starten af juni har flere end 4 kvinder i top 24, så kan kun fire af spillerne blive udtaget.

Derefter bliver de 8 wildcards annonceret i slutningen af juni. Det er hér, jeg stadig har en chance, hvis mit nationale forbund indstiller mig. Og hvordan udpeges wildcards så? Tja, det er et godt spørgsmål, og i virkeligheden er der ikke noget svar, for der er ingen officielle retningslinjer.

Det skal dog ikke afholde mig fra at analysere mulighederne – og danne mig nogle forventninger.

Første skandinaviske kvinde i lodtrækningen

Den sikreste rettesnor er, at OL og PL drejer sig om både sportslige præstationer og om at samle atleter fra alle verdensdele. Det ligger jo også i OL-logoet med de fem ringe, der repræsenterer hvert sit kontinent. Det er derfor sandsynligt, at man vil forsøge at uddele wildcards under hensyntagen til, at der skal være regional balance.

På den baggrund kan jeg nok kun forvente, at der vil blive uddelt måske et, højst to wildcards til europæiske atleter, da der allerede vil være mange europæiske atleter med ved legene. Det er ikke just til min fordel.

På den anden side har der – så vidt jeg ved – aldrig været en kvinde fra Skandinavien i lodtrækningen til kørestolstennis under PL, hvilket omvendt taler til min fordel.

En genvej til doubleturneringen
Derudover kan man bruge wildcards til at fylde doublelodtrækningen ud. Hvis nu der er et land, hvor én kvinde er kvalificeret direkte, er det muligt at tildele et wildcard til personens landsmand, så de på den måde kan stille med et hold i kvindedouble. Da jeg for tiden er den eneste aktive kvinde i dansk kørestolstennis, er det dog ikke noget, som kunne blive aktuelt for mig.

Endelig har historikken for wildcards vist, at de typisk bliver tildelt atleter, som ligger tæt på top 40. Dette er i virkeligheden det eneste kriterie, som jeg selv har mulighed for at påvirke. Målet op til kvalifikationsperiodens udløb er derfor dels at spille så mange turneringer som muligt for at samle så mange point som muligt sammen, inden kvalifikationsperioden er ovre, og dels at tilrettelægge træningen, så jeg er så skarp som muligt d. 25. august, hvis nu jeg kvalificerer mig.

Onwards and upwards!

Har du læst dem her?