Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Off court med Louise: BANG! Når kørestolen punkterer midt under en kamp…
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Tennis på to hjul
Den 16. januar 2019
Forestil dig at være midt i en vigtig kamp – og så går dit udstyr i stykker! Læs, hvordan Louise tackler den slags. Foto: Line Falck Christensen

Off court med Louise: BANG! Når kørestolen punkterer midt under en kamp…

I sit første blogindlæg fortæller Louise om noget af det værste, der kan ske under en paratenniskamp – noget, som raske tennisspillere aldrig skal bekymre sig om: et punkteret dæk!

Hvis I har fundet frem til denne hjemmeside og blog – mit private lille hjørne af internettet – så ved I nok allerede, at jeg hedder Louise, og at jeg spiller kørestolstennis. Og når man skal spille kørestolstennis, så skal man sjovt nok bruge en kørestol.

Nogle gange tænker jeg, at jeg virkelig burde have valgt at dyrke en sport, der ikke kræver udstyr. Faktisk tænker jeg det ret tit. Jeg er nemlig en kæmpe kegle til al form for mekanik og værktøj, og det er noget af en ulempe, når det er altafgørende, at man har en kørestol, der fungerer.

“Det er bare ikke sjovt. Især ikke, fordi jeg var midt i en kamp, som jeg gerne vil vinde”

Der er et utal af ting, der kan gå i stykker på sådan en tennisstol. Hvis I har lyst til at følge med herinde, så kommer I nok til at høre meget mere om min tennisstol. Lige nu vil jeg bare fortælle om det allermest klassiske kørestolsproblem – det frygtede (kunstpause) PUNKTEREDE DÆK.

Lyden kunne høres over på hele anlægget
Dæk punkterer altid, når det er allermindst belejligt. Det mest dramatiske tilfælde skete for mig for i en turnering på Sardinien, hvor jeg spillede en aftenkamp klokken 21. Lyden af et hjul, der knalder, så det kan høres over alle anlæggets 12 baner, og følelsen af at man pludselig trækker skævt og langsomt. Det er bare ikke sjovt. Især ikke, fordi jeg var midt i en kamp, som jeg gerne vil vinde.

Heldigvis var der nogle kørestolsteknikere til stede, som hjalp mig med at skifte dæk. Det fungerer ved, at man får en såkaldt teknisk timeout midt i kampen, så der er tid til at reparere stolen inden for en specifik tidsramme. Ligesom man kan få en ‘medical timeout’, som I måske har set i en tenniskamp på tv.
Hvorfor snakker jeg nu så meget om punkterede dæk?

En flad fransk pandekage
Det gør jeg, fordi det selvfølgelig skete for mig på årets sidste dag i 2018. Jeg stod ud af min bil på parkeringspladsen foran tennishallen klokken 8.50 den 31. december. Havde spist en god morgenmad og var klar til årets sidste træning klokken 9. Blot for at trække stolen ud af min bil og opdage, at det ene dæk var fladt som en fransk pandekage. Og i modsætning til turneringen på Sardinien var der denne gang ingen kørestolsteknikere, som sprang til min undsætning.

“Næste gang jeg står med et punkteret dæk, så kommer jeg SELV til at trække mit reparationskit frem og reparere dækket”

Normalt ville jeg ærgre mig gul og blå over verdens uretfærdighed. Det gjorde jeg da også til at starte med. Men lige netop ved indgangen til 2019 tænkte jeg OGSÅ på, hvor stjerneglad jeg er for, at jeg fra nu af har fået et samarbejde med min sponsor, Zealand Care, som totalt generøst kommer til at hjælpe mig med at vedligeholde min stol og udstyre mig med et kit til at reparere stolen.

Næste gang jeg står med et punkteret dæk, så kommer jeg SELV til at trække mit reparationskit frem og reparere dækket. Og så er der ikke noget, der kan forhindre mig i at træne på en råkold decembermorgen.

Har du læst dem her?