Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Breaking News: Louise tilføjer to turneringer i januar
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 22. december 2019
Louise Willerslev-Olsen har blikket rettet mod bolden og De paralympiske lege i Tokyo i 2020. Derfor bliver alt sat ind på kvalifikationsturneringerne i foråret. Foto: Line Falck Christensen

Breaking News: Louise tilføjer to turneringer i januar

Det er ikke ofte, LouiseTilTokyo2020 går i breaking, men Louise Willerslev-Olsen og hendes ene træner Jamie Coshan har netop besluttet, at dette bliver en markant kortere vinterpause end planlagt. Der er nemlig dukket ikke bare en, men hele to turneringer op i januar, som Louise nu er tilmeldt. Og tilmed tager Jamie med til den ene turnering, hvilket er første gang. Det betyder, at Louise nu får de bedste muligheder for at være i topform til forårets mange vigtige kvalifikationsturneringer forud for PL.

Hvordan kan det være, at der pludselig er dukket ikke bare en, men to ekstra turneringer i Ungarn op i kalenderen?
“Ja, det kan godt virke lidt overraskende, men for det første er de først blevet meldt ud for nylig, og de har ikke været på programmet tidligere. For det andet er det Future-turneringer, hvor der ikke er så mange point på spil. Derfor betyder det ikke alverden, om det går godt – og derfor kan de to turneringer fungere som opvarmningsturneringer.”

For første gang skal træner Jamie Coshan med Louise på turnering – hun satser på, at det giver gevinst også på lang sigt!

Og så skal du have Jamie Coshan med – for første gang! Hvilken forskel kommer det til at betyde?
“Jeg er så heldig, at turneringerne ligger perfekt i forhold til Jamies arbejde, så ja, for første gang kan han komme med mig! Det bliver virkelig spændende! Jeg forventer helt klart, at det vil give meget til turneringeren. Vi kan tale om de spillere, jeg skal møde, og jeg kan fokusere bedre på opgaven. Og så er der en at spille med dernede og tale med efter kampene.”

Hvad taler I om efter en kamp?

“Lige nu er hans analyse af mit spil jo afhængig af min feedback – og han kan desuden først få den efter en turnering. Problemet med det er todelt; jeg får først hans råd efter turneringen, og jeg er ikke altid selv i stand til at se mit spil udefra. Efter en kamp kan jeg fx godt føle, at forhånden overhovedet ikke duede – at det var det, der var galt med mit spil. Men så kan han måske i virkeligheden se, at det var noget helt andet. Han kan analysere spillet bedre, end jeg selv kan – og ikke mindst kan vi analysere fra kamp til kamp i stedet for fra turnering til turnering. Så på lang sigt tror jeg også, det kommer til at betyde noget for træningen derhjemme, fordi han nu ved, hvad jeg kæmper med under kampene, når jeg er ude.”

Og så er det vel også rart, at have et kendt ansigt med, når du rejser så meget?
“Ja, i en ideel verden havde jeg altid Jamie med! Det giver ro og en base, jeg kender. Jeg er ikke superekstrovert, så jeg bruger en del energi på at være social med de andre spillere. Og den energi går desværre fra den koncentration, jeg har brug for i forhold til turneringen og kampene – det, der er hele grunden til, at jeg er af sted. Så på den måde bliver det godt for den mentale del af restitutionen at have Jamie med.”

Hvordan kan det være, der pludselig dukker hele to nye turneringer op på kalenderen for 2020?
“Det internationale tennisforbund gør jo, hvad de kan for at samle turneringerne fx rent geografisk eller efter baneunderlag, så turneringerne ikke stjæler spillere fra hinanden. I januar plejer der slet ikke at være turneringer i Europa, fordi der er turneringer i Australien og New Zeeland. Men måske har de lagt to turneringer ind i Ungarn, for at tilgodese europæiske spillere i et kvalifikationsår. Under normale omstændigheder ville der ikke være nok kvindelige spillere til at spille to futures i træk – men det er jo nu, vi skal samle point til De paralympiske lege!”

Det er jo det – PL venter! Hvad fokuserer du og Jamie så på i træningen frem til Ungarn-turneringerne?
“Først og fremmest skal jeg opbygge stabilitet i mit spil. Det betyder, at hvis jeg i en kamp går efter dybere spil, hårdere slag eller at tage flere chancer, så skal jeg bygge det op langsomt. Lige nu kan jeg have en tendens til at spille for hasarderet, hvilket betyder, at jeg giver for mange point til modstanderen. Jeg skal lære at arbejde mig gradvist hen mod fx det dybere spil, så jeg ikke mister point undervejs. Det er regulær rugbrødstræning. Og så træner jeg oftere nu, end jeg har gjort det seneste halve år. Men i juleferien er mange af hallerne booket til julecups og vintertour, så det kan faktisk være lidt bøvlet at få banetider. Jamie er på Lanzarote – jeg skulle vist bare være taget med derned!”

Har du læst dem her?