Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

De uundværlige: Mød Louises trænerteam
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 18. januar 2019
To tennistrænere og en fysisk træner udgør det team, der sørger for, at Louise yder sit bedste i jagten på en plads ved PL i Tokyo i 2020. Mød dem her! Foto: privatfoto, Line Falck Christensen og privatfoto

De uundværlige: Mød Louises trænerteam

Ingen kvinde er en ø. Heller ikke Danmarks bedste paratennisspiller, Louise Willerslev-Olsen. Derfor har hun et stærkt team af trænere bag sig, der skal sikre, at hendes spil og hendes fysik altid er i topform. Men hvem er de? Det kan du finde ud af lige her!

“Morten har professionaliseret paratennis i Danmark”

Det var landstræner Morten Halvorsen, der i sin tid opdagede Louises tennistalent og fik hende med på landsholdet. Og det er hårdt arbejde at træne med ham, fortæller Louise.

“Morten blev oprindeligt støvet op i en lokal tennisklub, og han er selv tidligere tennisspiller. Det er hans fortjeneste, at vi er blevet professionaliseret, og det er ham, der sørger for fremdrift inden for paratennis i Danmark. Mange andre trænere vil os handikappede det rigtigt godt, men bryder sig ikke om at presse os. Men det nytter jo ikke, når vi gerne vil ud og konkurrere på højt niveau – og det forstår Morten.”
50-årige Morten Halvorsen arbejder med de samme kriterier som for rasktennis:

Det er intens træning
“Han plejer at sige: ‘jeg aner ikke noget om kørestolstennis, men jeg ved en masse om tennis’ – og det er sådan, det skal være. Derfor kan det godt være lidt hårdt at træne med ham – det er meget intenst.”
Louise og de andre paratennisspillere kalder Morten Halvorsen for ‘altmuligmand’:
“Danmark er jo en lille, forkølet nation, og på paratennislandsholdet har vi ikke råd til fysioterapeuter og alt muligt – men vi har Morten, og han dækker alle roller.
“Han går virkelig meget op i både det fysiske, det tekniske og det mentale. Han arbejder især med vores ‘spændingsniveau’ – forstået på den måde, at en kamp skal betyde nok for dig, til at du yder dit bedste, men ikke så meget, at du bliver overgearet. Der er god tid til at tænke i en tenniskamp, og det er både godt og dårligt. Han lærer os at bruge pauserne rigtigt.”

“Med Jamie skal vi ikke hygge os – vi skal træne”

Der er ikke noget, der hedder langsom start kl. 7 om morgenen. Louise skal yde 100 % fra første minut, når hun træner med sin personlige træner, spanske Jamie Coshan.

Oprindeligt er Jamie Coshan født og opvokset på Lanzarote, hvor han trænede tennis på La Santa. Her mødte han en dansk pige – og således havnede han i København. Knap havde han sat fødderne på dansk jord, før den garvede tennisspiller og -træner blev anbefalet som træner for Louise.
“Jeg var heldig, at jeg var tidligt ude – ellers havde jeg aldrig fået ham som træner. Han har den der spanske trænermentalitet, der er meget seriøs. Stor arbejdsdisciplin – vi skal ikke hygge os, vi skal træne! Og det er fedt! Han ser ambitionen, før han ser kørestolen,” fortæller Louise om den kun 26-årige træner, som hun nu har trænet med i fire år.

Hans tilgang til tennis har givet resultater
“Han er meget voksen af sin alder – jeg opfatter ham faktisk som mere moden end mig. Han har levet på tennisbanerne og dyrket virkelig meget eliteidræt, og jeg tror, det betyder, at han tidligt er blevet ansvarsfuld.”
Mange danske trænere arbejder meget med at finpudse detaljer i slagene, mens Jamie har fokus på benarbejdet. Og selv om jeg ikke går eller løber hen til bolden, er min position i forhold til bolde stadig vigtig. Jeg stoler virkelig på ham og hans vision for min tennis. Jeg ved, at det er rigtigt, for det har givet resultater.”

“Ulla har forståelse for de bevægelser, jeg bruger”

Det er Ulla Bædkel, der er fysisk træner i Frederikssund Motionscenter, der hjælper Louise med at holde muskler og led i topform.

Hvor mange rasktennisspillere har et helt team af fysiske trænere med rundt på touren, har Louise Ulla Bædkel, der holder til i Frederikssund Motionscenter. Men der er stadig knivskarpt fokus på at sikre Louise en krop, der kan holde til paratennis på topniveau:
“Hun har en dyb forståelse for bevægelserne og ved lige præcis, hvordan jeg får ativeret de rette muskler på de rette måder,” forklarer Louise om sin fysiske træner.
Hun beskriver Ulla som en institution i centret:

Myreflittig og motiverende

“Ulla er myreflittig og træner selv halvanden time hver dag. Og så er hun simpelthen så motiverende!”
I træningen arbejder Ulla meget præcist med Louises enkelte muskler:
“Det er blandt andre hende, der har lært mig, at jeg skal passe ekstremt godt på min lænd. På grund af min sygdomshistorie, har jeg relativt svage mavemuskler og svage muskler på bagsiden af benene, og det betyder, at jeg har et stort svaj i ryggen, hvilket belaster lænden. Så vi fokuserer bl.a. den fysiske træning på mave og baglår for at holde min krop i balance.”

Har du læst dem her?