Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

“Det mentale betyder meget mere, end man tror”
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 15. marts 2019
Efter Biel-Bienne-turneringen skal Louise især træne sin evne til at læse modstanderens spil og kampen i helhed. Det foregår både på banen og foran en skærm. Foto: Line Falck Christensen

“Det mentale betyder meget mere, end man tror”

Selv om det kun blev til én runde ved Biel-Bienne-turneringen i Schweiz, tøver Louise Willerslev-Olsen ikke med at sige, at hun var tilfreds med sin indsats. Det var nemlig en af hendes bedste kampe nogensinde.

Tallene siger det hele. 5-7, 6-7. Kampen mod spanske Lola Ochoa var endog meget tæt.
“Det var faktisk en hård lodtrækning. Lola var med ved seneste PL, hvor hun fik et af de wildcards, der blev frigivet, da russerne blev ekskluderet fra OL, så jeg vidste, at hun ville blive en svær modstander,” fortæller Louise, efter hun er vendt hjem til Danmark igen.

Ingen forventninger
“Jeg har aldrig slået hende før, og jeg havde absolut ingen forventninger om at komme videre i min første turnering efter vinterpausen. Og så blev det faktisk en af de bedste kampe, jeg nogensinde har spillet – og der var også mange, der efterfølgende kom hen og sagde, at det havde været en spændende kamp at se på.”
Louise kunne med glæde konstatere, at de ting, hun har arbejdet på med sin træner, Jamie Coshan, over vinteren, også fungerer på banen:
“Det fungerede rigtig godt med at bygge pointene langsomt op, og vi havde mange gode, lange slagdueller. I det hele taget var det en meget lige kamp.”

Det mentale overtag
I sidste ende blev kampen afgjort på det mentale plan, mener Louise:
“Da kampen blev lige, troede jeg nok mindre på sejren, end hun gjorde – netop fordi jeg aldrig har slået hende før. Det var der, jeg tabte kampen. Det mentale betyder så meget mere, end man lige tror.”
Derfor er det netop den mentale træning – samt det at læse kampen – hun kommer til at have fokus på i træningen frem mod næste turnering, der ligger i starten af april i Portugal:
“Mine tanker under kampen resulterede i, at jeg spillede nogle bolde forkert og begik nogle dumme fejl. Jeg burde have været mere fokuseret på bolden, men jeg var lige fem procent mere fokuseret på modstanderen, og så spiller man ofte lidt langsommere.”

Træner på banen og foran skærmen
Også tempoet med at aflæse kampen skal Louise og Jamie arbejde på – og det foregår både på banen og foran en skærm:
“Vi prøver noget, hvor vi spiller mod hinanden, og han skifter spillestil undervejs – og så skal jeg reagere på det. Det er virkelig noget, der udmatter mig! Derhjemme skal jeg også se andre tenniskampe og evaluere dem for Jamie, som så tjekker, at jeg får evalueret kampene korrekt. Det er nogle superkonkrete ting at arbejde med.”

Har du læst dem her?