Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

En tur i Louises tennisgarderobe
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Tennis på to hjul
Den 28. februar 2019
Det er afgørende, at Louise altid kan få fat i drivringen ved hjulet på stolen - det stiller specifikke krav til hendes tøj. Fotograf: Line Falck Christensen

En tur i Louises tennisgarderobe

På mange måder har Louise større frihed sådan rent påklædningsmæssigt end tennisspillere, der ikke sidder i kørestol. Men det kan stadig være en udfordring at klæde sig på til tennis på to hjul.

“Jeg spiller altid i nederdel eller kjole – med matchende shorts indenunder, så der ikke er fri udsigt,” fortæller Louise og griner højt.
Og jo, hvis ikke der var shorts under skørtet, ville det at hun sidder ned være meget afslørende. Du kender sikkert shortsene fra raske tennisspillere, det er nemlig her, de sætter bolden.
“Men det kan jeg ikke – den ville irritere og komme i karambolage med min stol. Derfor sætter jeg altid boldene i hjulet.”

Men hvor hun har nederdel-shortskombinationen til fælles med tennisspillere på to ben, må hendes tøj til gengæld ikke flagre:
“Jeg skal have tøj på, der sidder til, fordi mine hænder altid skal kunne få fat på drivringen ved hjulene, uden at der kommer stof i klemme. Så det går ikke med for lange ærmer eller løse skørter, der kan sætte sig fast,” forklarer Louise.

Frit valg på skohylderne
“Men når det gælder skoene, så har jeg langt større valgfrihed. Raske spillere skal have sko, der stabiliserer anklerne og som passer til de forskellige underlag på tennisbanerne, men der har jeg det noget lettere. Jeg kan i bund og grund vælge dem, der er pænest – så længe mine fødder kan ånde i dem.”
Louise er især glad for Nikes sko:
“De har en fed kombination af materialer, snit og farver, der passer godt til mig, men nu har jeg lige opdaget Adidas’ Parley-kollektion, der er lavet af genanvendte plastikflasker. Det er så fedt, og materialet fungerer supergodt, og da der også er sko i serien, overvejer jeg dem.”

Har du læst dem her?