Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.
Endelig! Tilbage på tennisbanen
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 25. maj 2020
Louise er tilbage på grus - og har for en gangs skyld en positiv start på udendørssæsonen! Foto: Line Falck Christensen

Endelig! Tilbage på tennisbanen

Foråret kan gøre alle kulrede efter at komme ud under åben himmel - ikke mindst Louise Willerslev-Olsen, der i den grad har savnet at trække i tennistøjet og trille ud på tennisbanerne. Og nu er det endelig sket! Tilmed i den nye sportsstol. Louises træner, Jamie Coshan, siger, at han ikke har oplevet hende så optimistisk før! Nu skal formen i top igen - også selv om PL nu er udskudt til 2021.

“Ja, undskyld mit sprog, men hold kæft, hvor er det dejligt at være i gang igen!” udbryder Louise, da vi spørger hende, hvordan det var at være på tennisbanen for første gang siden coronaepidemien brød ud.
“Den første gang sagde Jamie faktisk, at han aldrig havde troet, at han opleve et skift til udendørssæsonen, hvor jeg var så optimistisk, som jeg er i år. Jeg plejer altid at være helt anderledes; sådan ‘tror du, at jeg NOGENSINDE lærer at spille tennis igen’, fordi jeg er så dårlig på grusbanen. Men i år har det bare været så fedt, og det at omstændighederne tvang mig til en pause, har bare givet mig en helt anden indstilling til spillet. Bare glæden ved at komme ud og dyrke sport igen – det er så fedt!”

Louise og Jamie Coshan gik i gang med træningen igen i slutningen af april, og nu er hun igen fuldt inde i rutinen med fast træning – så meget som de logistiske udfordringer lader dem træne, fordi Jamies skema er meget påvirket af, hvor mange der kan træne samtidig.

Og så er der hele forløbet med at lære at spille sømfrit i den nye sportsstol!

Mere stabile slag
“Andre spillere siger, at det tager tre måneder at vænne sig helt til at spille i en ny stol, og for mig er det jo så ikke bare en ny version af min gamle stol – det er vitterligt en helt ny stol med andred dimensioner. Så på en måde har coronaepidemien givet mig den turneringsfri periode, der betyder, at jeg har kunnet vænnet mig totalt til den nye stol. Jeg kan mærke, at jeg nu er ved at være tryg ved det nye tyngdepunkt og dens drejebevægelser. Og så mærker jeg tydeligt stolens stabilitet i mine slag takket være de to hjul foran, og fordi jeg sidder bedre spændt fast og sidder højere. Det er alt sammen bedre for både mine grundslag og min serv.”

Mangel på friktion var en overraskelse
“Men der var fatisk en stor overraskelse ved at spille i den nye stol: Jeg havde helt glemt, hvor glatte drivringene på hjulene er på en helt ny stol – og det betyder, at det er svært at få fart på, fordi der mangler friktion. Jeg har kæmpet med det før. Faktisk var jeg engang til en turnering, hvor jeg havde fået rådet om at smøre honning på, så det kunne give lidt friktion. Så jeg greb nogle pakker med honning på morgenmadsbuffetten og smurte på drivringene. Og det virkede egentlig også fint nok – indtil jeg kom i tanke om, at jeg spillede i en by, der hed Wespennest… Der var så mange hvepse omkring mig, og jeg måtte konstant vifte dem væk. Så denne gang smører jeg ikke honning på, men får dem slidt naturligt.”

Der noget tid, til turneringsturen går i gang igen efter nedlukningen – lige nu regner Louise med starten af juli, som er seneste udmelding fra ITF. Stay tuned!

Har du læst dem her?