Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Fik du læst? Louise fortæller om den sjældne virus, der lammede hende som 1-årig
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Mød Louise
Den 29. december 2019

Fik du læst? Louise fortæller om den sjældne virus, der lammede hende som 1-årig

I løbet af vinterpausen, mens Louise Willerslev-Olsen træner hårdt for at ramme topformen til det nye års kvalifikationsturneringer, sætter vi fokus på nogle af de baggrundsartikler, vi har skrevet om Louise. Her kan du fx læse alt om den sjældne virus, der lammede den 1-årige Louise og resulterede i de nerveskader, der betyder, at Louise i dag spiller tennis på hjul.

En uhyre sjælden virus lammede Louise Willerslev-Olsen, da hun var bare et år gammel. Selv om hun fik noget af sin bevægelse tilbage med årene, sidder hun i dag i kørestol. Men hun har også en ph.d. i økonomi og er en af Danmarks bedste paratennisspillere. Hvilken kraft har drevet hende hertil?

Når 33-årige Louise Willerslev-Olsen sætter sig i sin kørestol og indtager tennisbanen, er hun ét med både ketcher og kørestol. Begge dele bevæger sig som en forlængelse af hendes krop. For en, der bare har spillet rasktennis på nybegynderniveau, er det umuligt at forestille sig at kunne flytte en kørestol rundt på tennisbanen, så man kommer i den rigtige position, samtidig med at man skal gøre alt det, andre tennisspillere også skal – holde øje med modstanderen og bolden og vinkle sin ketcher rigtigt.

Men Louise gør det. Og hun gør det som en af de bedste i Danmark. Hun er på det danske paratennislandshold, hun ligger godt på verdensranglisten, og hun er i spil til at repræsentere Danmark ved PL i Tokyo 2020.

Det var dog ikke lige det, der var fremtidsudsigterne, da hun som bare etårig fik den ekstremt sjældne virus transversel myelitis. Den lammede Louise fra skuldrene og ned, og lægerne vurderede egentlig, at hun ville være lam fra under armene resten af sit liv.

Læs resten af artiklen her: https://louisetiltokyo2020.dk/om-louise/

Har du læst dem her?