Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Louise dropper fransk turnering
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 6. september 2019
Overraskende har Louise måtte droppe den turnering, hun sådan havde glædet sig til at spille. Bag beslutningen ligger en realistisk pointberegning, fortæller hun her. Foto: Line Falck Christensen

Louise dropper fransk turnering

Det kan virke dramatisk og uforståeligt, at Louise Willerslev-Olsen dropper en turnering i det år, hvor hun skal kvalificere sig til De paralympiske lege i Tokyo 2020. Men det er netop derfor, fortæller hun her - og giver et indblik i de mange faktorer, hun og hendes træner overvejer, når de justerer turneringsplanen. Og det var ellers en turnering, Louise i den grad havde glædet sig til at deltage i!

Planen blev egentlig lagt for længe siden, før sæsonen gik i gang. Men pludselig indløb der besked om, at Louise havde droppet at deltage i septemberturneringen French Riviera Open! Heldigvis ikke på grund af sygdom eller skade, men simpelthen på baggrund af en ‘realistisk pointkalkule’.
“Der er kun plads til de 16 bedste spillere, og da det jo netop er kvalifikationsår, betyder det, at der vil være et meget højt niveau i turneringen. Og hvis jeg skal se realistisk på dem, der kan deltage, er der nok kun én af dem, jeg kan slå. Selvfølgelig vil jeg altid tro på, at jeg har chancen for at vinde, men i det her år er jeg nødt til at være meget realistisk og maksimere sandsynligheden for at hente point. Det er præcis sådan, jeg også tænker i mit arbejde som økonom – hvad er den forventede gevinst, og hvordan er vinderchancerne,” forklarer Louise Willerslev.

“Selvfølgelig vil jeg altid tro på, at jeg har chancen for at vinde, men i det her år er jeg nødt til at være meget realistisk og maksimere sandsynligheden for at hente point.”

“Samtidig er det en såkaldt ‘sandwichturnering’, der ligger klemt inde mellem en anden fransk turnering og Sardinien Open i Italien, og deltagelse ville betyde, at jeg skulle være væk fra jobbet i tre uger. På denne her måde kan jeg være væk en uge, hjemme igen i en uge, og så væk igen i en uge.”

En turnering, hvor alt er 100 %
Det er dog ikke med sin gode vilje, Louise har meldt fra French Riviera Open – det er nemlig en turnering, der længe har stået øverst på listen over turneringer, hun gerne vil spille. Historien bag den er noget ganske særligt:
“Turneringen er etableret af en af de bedste mandlige paratennisspillere nogensinde, Michaël Jeremiasz, og når han arrangerer noget, skal det være 100 %. Turneringen finder sted på Sophia Antipolis, hvor Patrick Mouratoglou har sit tennisakademi – og han er jo bl.a. træner for mit helt store forbillede, Serena Williams! Så jeg ville så gerne have spillet med! Det er her, danske Holger Rune træner, det er her Djokovich træner. Der er en swimmingpool formet som en tennisketcher. Alt er bare lækkert, og jeg vil så gerne opleve det,” fortæller Louise begejstret.
“Jeg skulle faktisk have besøgt stedet i sommeren 2016, hvor min mor og jeg havde booket en ferie til Nice for at fejre, at jeg havde afleveret min ph.d. Alt var planlagt med busruter og det hele, men så skete terrorangrebet på havnen i Nice, 50 meter fra vores hotel, og al transport blev lagt ned. Så vi kom naturligvis aldrig derud.”

Intensiteten på touren stiger
Også på hele touren kan man fornemme, at det spidser til med kvalifikationen til PL 2020, fortæller Louise:

“De paralympiske lege spiller jo en meget stor rolle på paratennis-touren, fordi det kun er de otte bedste, der må spille grand slams. Derfor er PL ofte MÅLET for mange.”

“Der er klart en anden stemning på touren, fordi det er kvalifikationsår. Alle spiller flere turneringer end ellers, og de har oftere deres trænere med. Det hele er generelt mere professionelt. De paralympiske lege spiller jo en meget stor rolle på paratennis-touren, fordi det kun er de otte bedste, der må spille grand slams. Derfor er PL ofte MÅLET for mange. Der er også flere, der giver den hele armen i kvalifikationsåret, fordi de så vælger at trække sig tilbage efter PL. På den måde opsamler PL den rolle, som grand slams har i rasktennis. Så alt er skruet op i både niveau og intensitet,” vurderer Louise Willerslev.

Næste turnering er den franske Toyota Open International de L’ile de Re, der begynder 17. september.

Har du læst dem her?