Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Louise før Sardinia Open: Nu har jeg fået ro på igen
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 1. oktober 2019
Louise melder klar til kamp på Sardinien, efter hun har fået styr på nervøsiteten på tennisbanerne. Foto: Line Falck Christensen

Louise før Sardinia Open: Nu har jeg fået ro på igen

I dag tager Louise Willerslev-Olsen fat på sin yndlingsturnering, Sardinia Open i Italien. Vi fangede hende på vej i lufthavnen til en snak om successen ved Ile de Re i Frankrig og forventningerne til de kommende dage. Og de er store – for Louise lader til at have fået styr på sine mentale udfordringer og er klar til kamp!

I dag tager Louise Willerslev-Olsen fat på en af sine yndlingsturneringer, nemlig Sardinia Open i Italien – og det gør hun med større selsvsikkerhed, mere ro på og gode minder fra Ile de Re i Frankrig, hvor hun kom hjem med point nok til at rykke godt op ad verdensranglisten. Og dermed tættere på deltagelse i PL i Tokyo 2020.
“Jeg var superheldig i min lodtrækning – eller i virkeligheden ikke, fordi det var min dobbelt- og værelsesmakker, jeg skulle spille imod i første runde. Det er nogle år siden, vi spillede mod hinanden sidst, og dengang blev det en ret tæt kamp, som jeg vandt. Jeg havde også forventet at denne her kamp blev ret tæt, men det blæste meget på banen, og det forstyrrede hende mere end mig, så jeg endte faktisk med at vinde 6-0, 6-0,” fortæller Louise Willerslev-Olsen.

Plaget af stormvejr
“I anden runde var det så mig, der fik to æg, fordi jeg trak verdens nummer 4. Så jeg gik fra total succes til total fiasko.”
Kan man egentlig lære noget af en kamp, hvor man får to æg?
“Det kan man normalt godt, men ikke lige denne her kamp. Det var en mærkelig kamp, og jeg var virkelig plaget af det stormvejr, der var den dag. Men jeg følte mig faktisk ikke spillet ud af banen, for der var ingen af os, der rigtigt kunne finde en rytme – hun klarede sig så bare bedre, end jeg gjorde.”
Alligevel fik Louise en masse point med hjem fra det franske:
“Det var en ITF 1-turnering, men der var ikke så mange deltagere. Det betød, at 2. runde faktisk var kvartfinalen, hvilket jeg fik helt vildt mange point på. Jeg har aldrig fået så mange point på at vinde en enkelt kamp – lidt spøjst,” forklarer Louise.

Den seneste tid har gjort en stor forskel

En anden positiv ting fra den franske turnering: Louise mærkede en ro indeni – den ro, der manglede under sommerens turneringer:
“Ja, jeg oplevede ikke den nervøsitet, jeg ellers har været plaget af, for når det mentale ikke fungerer optimalt, påvirker det det hele. Man reagerer langsommeren og træffer dårlige beslutninger under kampen,” fortæller Louise.
Hvad har gjort, at du slapper af igen?
“Jeg har haft en god pause mellem turneringerne, og det har givet mere ro i hovedet. Sommerturneringerne lå meget lige efter hinandem, og så smitter det meget af. Det kan være en fordel, når det er gode ting, men altså også en ulempe, når det er negative ting, der påvirker mig. Men nu har jeg haft nogle gode uger hjemme med effektiv træning og godt humør, og det har gjort den største forskel.”
Hvem kan du komme til at møde på Sardinien?
“Jeg ved endnu ikke, hvem der deltager, men jeg ved, at der kommer nogle svenske piger med, da de normalt har træningslejr dernede op til turneringen. Jeg skal også spille dobbelt med en svensker, Rebecca, som jeg også spillede med i Polen for nogle måneder siden. Hun er rigtig god, og vi supplerer hinanden godt, fordi jeg spiller meget stabilt, mens hun er stærk på at tage chancer og spille flugtspil.”

Sardinia Open starter i dag og varer til på søndag.

Har du læst dem her?