Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Louise knokler for PL: Tre turneringer på en måned
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 23. juli 2019
Juli måned er store turneringsmåned for Louise Willerslev, der jagter vigtige point til PL-kvalifikationen ved tre forskellige turneringer. Foto: Line Falck Christensen

Louise knokler for PL: Tre turneringer på en måned

Mens vi andre slænger os i solstolen ved poolen eller hygger med at grille i sommerhushaven, har Louise Willerslev flyvende travlt! Hun har nemlig fundet plads til ikke færre end tre paratennisturneringer her i højsommeren. Vi fangede hende mellem første og anden turnering til en snak om, hvordan hun takler nervøsitet, gør sig klar til de kommende vigtige kampe og hvad der har overrasket hende ved sommerens turneringer.

Der er pres på i Louises lejr i denne sommer, for juli måned byder på ikke færre end tre turneringer. Planen er klar: Louise skal vinde så mange point som mulig til sin rangering på ITF’s verdensrangliste, så hun kan kvalificere sig til De paralympiske lege i Tokyo i 2020. Sammen med sin træner, Jamie Coshan, har hun derfor lagt et tætpakket turneringsprogram – fyldt med nogle af de sværeste turneringer.
I sidste uge var Louise derfor til Swiss Open i Geneve – en såkaldt ITF 1-turnering, altså den sværeste turneringstype (bortset fra de sjældne Futures og Grand Slams, hvor det kun er top 8 fra verdensranglisen, der deltager). ITF betyder hårdere modstandere og flere point på spil.
“Jeg fik egentlig en rigtig god lodtrækning, så det var inden for rækkevidde at vinde min førsterundekamp, hvilket alene ville have givet mig et vigtigt antal point til min rangering. Men optakten til turneringen var ikke så god,” fortæller en tydeligt frustreret Louise Willerslev under sit korte ophold i Danmark.

Sygdom og uheld op til turneringen
“I ugen op til turneringen fik jeg lavet et vrid med mit håndled, og jeg var faktisk lige ved at få en lægeerklæring, om at jeg ikke kunne deltage, men så tog jeg af sted alligevel. Desuden fik min stol et stød i flyet, så jeg ikke kunne træne den første dag på anlægget, men i stedet måtte bruge tiden på at få den repareret. Og da jeg så endelig skulle i kamp, kunne jeg ikke fokusere ordentligt og spillede så dårligt. Jeg var simpelthen så nervøs, hvilket jeg kunne se på, at jeg lavede fejl på alverdens ting. Det var altså ikke tekniske mangler, men ren og skær nerver. Min træner siger, at alle har sådan en kamp ind i mellem, at nogle gange er hovedet bare skruet forkert på under kampen,” forklarer Louise.
Det var dog ikke nedtur det hele; hotellet havde nemlig en lang pool, hvilket gav Louise tiltrængt mulighed for at få svømmetrænet – noget, der er rigtig vigtigt for hendes fysiske form:
“Jeg er meget afhængig af at træne ryg og arme, fordi de er så vigtige, når jeg spiller. Så der er svømning et supergodt alternativ for os i kørestol.”
Træner Jamie Coshan har nu rådet Louise til ikke at tænke mere over Swiss Open, men derimod at se fremad mod de to kommende turneringer – denne uges Flanders 25 og næste uges Belgian Open.

Louise skal forsvare vigtige point i en hård Flanders 25-turnering
Netop den første turnering, Flanders 25, der finder sted i Leuven i Belgien, byder på et væsentligt pointforsvar for Louise. Sidste år spillede hun nemlig også i turneringen, hvor hun vandt consolationrunden.
“Jeg spillede en rigtig god og tæt tresetskamp i første runde, men tabte til sidst. Derfor kom jeg med i consolationturneringen, som jeg så vandt. Det fik jeg nogle point på, og dem skulle jeg gerne forsvare i år,” fortæller Louise, som satser på at kunne spille endnu bedre i år end sidste år:
“Jeg spillede egentlig ok sidste år, men jeg var ikke rigtigt til stede socialt, fordi jeg havde en stor aflevering til universitetet. Så når jeg havde spillet mine kampe, skyndte jeg mig tilbage på værelset for at arbejde. I år bliver en helt anden oplevelse, og det glæder jeg mig til.”
Men det kan blive svært – for modstanden bliver uventet hård.
“Jeg er overrasket over lineuppen til Flanders 25 i år. Der er forbløffende mange virkeligt gode folk med, fordi de bruger turneringen som opvarmning til næste uges Belgian Open. Jeg havde ellers regnet med, at de fleste ville vælge den turnering, der er i England i denne uge, som opvarmning. Men det viser bare, at man ikke kan gætte sig frem til, hvad de andre gør. Til gengæld er der så nogle af deltagerne i den britiske turnering, der får nogle nemme point. ”

Vil gerne møde japaner eller kineser

Øverst på Louises ønskeliste over modstander i første runde er en af de japanere eller kinesere, der deltager. Og det handler om deres spillestil:
“Det handler ikke kun om at få en modstander, du tror, du kan slå – det er også fedt at spille mod nogen, du matcher i spillestil og derfor kan lære noget af. Og japanerne og kineserne slår ikke bare hårdt, men spiller tæt op ad den måde, jeg gerne vil spille på. Derfor glæder jeg mig også til at se dem spille andre kampe. Det lærer jeg faktisk rigtigt meget af.”

Spiller også dobbeltturneringen

Sm altid deltager Louise også i Flanders 25’s dobbeltturnering. Hun ligger lige nu nr. 38 på verdensranglistens dobbeltliste.
“Jeg spiller altid dobbelt, hvis jeg kan finde en makker. Og i år kender jeg allerede min makker på forhånd. Jeg skal spille med en hollænder, som er rigtig dygtig – hun har tidligere spillet badminton og er derfor rigtig god til fx flugtninger. Det vigtigste ved en dobbeltmakker er, at man har det godt sammen og kan kommunikere godt med hinanden. At man kan løfte hinanden op og blive bedre sammen.”
Efter Flanders 25 venter Belgian Open, som Louise ikke tidligere har deltaget i. Og derefter venter en august, der byder på tennisfri. Ikke at Louise skal ligge på en solstol – hun skal på sommerskole på Københavns Universitet som et led i efteruddannelsen på sit job som økonom i Konkurrencestyrelsen.
“Det er noget helt andet – og det bliver faktisk meget rart. En lille ferie for tennishovedet,” siger Louise og griner.

Har du læst dem her?