Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Louise har kun 20 turneringer til Tokyo
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 15. april 2019

Louise har kun 20 turneringer til Tokyo

For at kvalificere sig til De paralympiske lege i Tokyo til næste år, skal Louise ikke bare spille – og vinde – en masse kampe. Det er de rigtige kampe ved de rigtige turneringer, hun skal vinde. Her får du et mere teknisk overblik over Louises vej til Tokyo, samtidig med at hun forklarer, hvordan og hvornår pladserne ved PL bliver fordelt.

“For at kvalificere mig, er det vigtigt at se på, hvordan PL-lodtrækningen foregår. Den består af 32 spillere – to fra regionale kvalifikationer, 22 direkte kvalificerede fra ITF’s verdensrangliste og otte wildcards,” forklarer Louise.
Derfor er hendes placering på verdensranglisten meget vigtig. I dag (15/4) ligger hun nr. 45.
“For overhovedet at figurere på verdensranglisten, skal man mindst spille to turneringer om året. Kvindernes personlige rangering bliver beregnet ud fra pointene fra årets otte bedste turneringer, mens det for mændene er deres bedste ni turneringer.”

“Jeg skal spille en masse turneringer for at øge chancen for, at otte af dem giver gode resultater og dermed et stort antal point til verdensranglisten.”

“Det betyder altså, at jeg som det absolutte minimum skal spille to turneringer om året og reelt set helst mindst otte turneringer om året. I de rolige år spiller de fleste af os derfor omkring otte turneringer årligt, mens vi – desto tættere vi kommer på kvalifikationsperioden til De paralympiske lege – helst skal øge antallet af turneringer og det sidste år spille 15-20 turneringer.”
“Jeg skal spille en masse turneringer for at øge chancen for, at otte af dem giver gode resultater og dermed et stort antal point til verdensranglisten. De sidste 7-12 turneringer kan man så lade lide en stille død,” forklarer Louise om årsagen til de mange turneringer på planen.

20 turneringer til Tokyo 2020
På nuværende tidspunkt er der altså ca. 20 turneringer mellem Louise og en mulig plads ved De paralympiske lege i Tokyo. Den obligatoriske World Team Cup Qualification er netop overstået, så i resten af 2019 skal hun spille endnu 15 turneringer – den næste bliver sandsynligvis i italienske Camozzi i juni.
Til næste år vil der kun være tid til seks turneringer, inklusive World Team Cup, inden vi når de afgørende datoer for udvælgelsen af de atleter, der kommer med til PL i Tokyo:

7. juni: Sidste dato for at opsamle point til verdensranglisten.

8. juni: Den endelige rangliste bliver offentliggjort.

9. juni: Atleterne (oftest top 22) modtager bekræftelse på kvalifikation.

19. juni: Medlemslandenes paralympiske komiteer (Parasport Danmark) bekræfter over for den internationale komité, om den eller de kvalificerede atlet(er) deltager.

19. juni: Deadline for de nationale komitéer til at indsende ansøgning om wildcard til enkelte atleter, der ikke har kvalificeret sig direkte.

3. juli: Reallokering af ubrugte pladser samt tildeling af de otte wildcards.

Tirsdag 25. august: Åbningsceremoni til De paralympiske lege i Tokyo.

Fredag 28. august-lørdag 5. september: Kørestolstennisturneringen afvikles under PL.

Har du læst dem her?