Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Min kamp mod mentaliteten
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 22. august 2019
Det mentale har drillet Louise under sommerens turneringer – jagten på De paralympiske lege er nemlig gået i gang for alvor. Heldigvis har Louise og landstræner Morten Halvorsen fuldt fokus på de kommende turneringer! Foto: Line Falck Christensen

Min kamp mod mentaliteten

Selv om serven fungerer bedre end nogensinde, og Louise Willerslev-Olsen er supermotiveret, har psyken drillet over den turneringstunge sommer. Louises indre kamp har kostet vigtige point på banerne, men de næste turneringer er allerede på kalenderen - og heldigvis er Louise fuld af optimisme og tro på sig selv forud for de næste kampe.

Du spillede tre turneringer i juli måned. Hvordan gik det, hvis du skal prøve at sammenfatte dem?
“Det er gået virkelig dårligt. I Schweiz havde jeg en turnering, hvor jeg blev for nervøs og tænkte for meget over pointene, fordi det med PL pludselig blev alvor. Under kampene skal jeg helst kun tænke på det næste point – ikke på perspektiverne i turneringen. Det giver for meget pres. Og de mentale udfordringer er ligesom bare fortsat, selv om de kampe, jeg har tabt, i virkeligheden var nogle tætte kampe til bedre spillere, hvilket jo er ok. Men mit spil har været for ufokuseret. Så har jeg spillet en virkelig dårlig singlekamp, og lige bagefter spillede jeg så en virkelig god dobbeltkamp. Der dur jo ikke, men det skyldes noget mentalt, som jeg skal finde ud af gøre noget ved,” fortæller en tydelig frustereret Louise Willerslev-Olsen, der bruger sin august på skolebænken, hvor hun bliver efteruddannet i forbindelse med sit arbejde som økonom i Konkurrencestyrelsen.

Hvordan kan det være, at psyken begyndte at drille?
“I Schweiz fik jeg en rigtig god lodtrækning i en turnering med mange point på spil, og der gik det op for mig, hvad målet egentlig er med alt det her. Og det påvirkede mig simpelthen alt for meget. Landstræner Morten Halvorsen siger, at det egentlig var helt forventeligt, men at han bare ikke vidste, hvornår det ville dukke op – for indtil nu har jeg været stabil i mine resultater og haft fremgang. Men han siger, at det kommer for alle – og at jeg i sidste ende bliver stærkere af det, fordi jeg lærer at tackle flere mentale udfordringer. Men det er så hårdt, fordi jeg ikke ved, hvor lang tid det tager.”

Hvad har du lært af de kampe, du har spillet over sommeren?
“At jeg skal fokusere på hver enkelt bold. At jeg ikke må sidde for stille, men skal bevæge mig mere i stolen. Og at jeg skal placere boldene bedre.”

Hvordan hjælper det dig at bevæge dig mere i stolen?
“Når jeg holder mig i bevægelse længere tid, efter jeg har slået til bolden, så når jeg hurtigere hen til næste bold og vil derfor nå flere bolde. Tidligere har jeg nok snydt mig selv og troet, at jeg gjorde det rigtige og bevægede mig hurtigt nok. Det er en ret klassisk fejl.”

Hvad har så fungeret godt rent spilleteknisk i dine kampe?
“Min serv er blevet mere stabil, end den har været, og det er resultatet af, at vi lagde min serv om over vinteren. Den er blevet mere harmonisk og flydende i bevægelsen, så det var en god ide. I flere turneringer er der tilknyttet en app, hvor man kan se statistik fra sine egne kampe. Der kunne jeg konstatere, at jeg havde en ret god serveprocent sammenlignet med før, og også kun få dobbeltfejl. Det betyder, at mine modstandere ikke får så mange gratis point på min serv. Det var et sats at lægge den om, men nu, hvor jeg har vænnet mig til den nye servebevægelse, kan jeg se, at det virker. Det er fedt!”

Læs mere om omlægningen af Louises serv i denne artikel.

Hvad skal du fokusere på frem mod næste turnering i Frankrig?
“Spilleteknisk foluserer vi på at forbedre min returslag, især min baghåndsretur, så jeg kan blive mere stabil. Men der er desværre ikke al den tid, jeg kunne ønske. Setuppet kunne være bedre med mindre arbejde, mere træning og mere mental træning. Der er ikke så mange af de andre spillere, der har fuldtidsarbejde ved siden af, men det er jeg nødt til. Og jeg elsker det jo, men det tager tid. Men det nytter ikke at dvæle ved det.”

Har du læst dem her?