Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.
Off-court med Louise: Dét spørgsmål, alle tennisspillere stiller lige nu
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 29. maj 2020

Off-court med Louise: Dét spørgsmål, alle tennisspillere stiller lige nu

Genåbningen er i fuld sving, og lige om lidt starter paratennistouren også op igen - og Louise Willerslev-Olsen glæder sig! Men PL er stadig udskudt til 2021, så ingen ved, hvad der reelt kommer til at ske med kvalifikationen. Paratennisspillerne havde nemlig tre måneder tilbage af kvalifikationsperioden, da corona lukkede alt ned. Her forklarer Louise de mulige scenarier for kvalifikationen til PL 2021 - og afslører, hvilken strategi hun foretrækker.

Med genåbningens fase I og fase II er Danmark godt på vej mod mere normale tilstande.
Det store spørgsmål, for mig i hvert fald, er dog, hvad der kommer til at ske inden for tennissportens verden.

Hvad er fair?

Indtil videre er det eneste, jeg ved med sikkerhed, at de Paralympiske Lege er blevet udskudt og kommer til at blive afviklet 24. august til 5. september 2021.
Det kom ikke som en kæmpe overraskelse, at både OL og PL endte med at blive flyttet til næste år. Der var nok ingen, der regnede med, at atleter fra hele verden skulle mødes i Tokyo for at risikere at smitte hinanden – og dernæst drage hjem og genoplive smittespredningen i hvert sit hjemland. Eller at publikum skulle sidde tæt stuvet sammen i lang tid i de store sportsarenaer. Personligt synes jeg, at det var den helt rigtige beslutning, og jeg er glad for, at beslutningen blev truffet i god tid og meldt hurtigt ud til atleterne.
Det efterlod dog noget af et dilemma. For hvad er fair, når man skal vurdere, hvem der er kvalificeret til de Paralympiske Lege i 2021 i stedet for 2020?

Har investeret meget i kvalifikationen
På den ene side kan man sige, at dem, der allerede havde nået at kvalificere sig, da beslutningen om at udskyde PL blev truffet, fortsat skal være kvalificeret til det udskudte PL. Det er sportsligt fair, at de atleter, der allerede har investeret tiden, energien, det hårde arbejde og sandsynligvis mange af deres egne penge i at kvalificere sig, skal have lov at beholde deres plads til det næste PL. Også selv om det bliver afviklet et år senere.

På den anden side kan man sige, at PL skal afvikles med de atleter, der er skarpest. Det kan godt være, at der er nogle nyere atleter, som egentlig står stærkere i 2021 end de atleter, der kvalificerede sig i 2020, fordi formen for de sidstnævnte peakede i 2020 og kommer til at falde i 2021. Skal de nye atleter så i stedet have lov at deltage i PL?
Beslutningen fra IOC har på dette punkt været helt klar i spyttet: De atleter, der allerede er kvalificeret, får selvfølgelig ikke frataget deres plads, selvom Legene er blevet udskudt til næste år. For kørestolstennis er situationen imidlertid lidt speciel. For kvalifikationsperioden var ikke færdigafviklet, da hele verden blev lukket ned af Corona.

Kun få PL-pladser er besat lige nu
Vi mangler ca. 3 ud af 12 måneders kvalifikation og pt. er der kun et enkelte par pladser, der er blevet besat.

Man kan derfor spekulere længe på, hvordan man har tænkt sig at færdiggøre kvalifikationen. Mit bedste bud er, at man sandsynligvis vælger det bedste af begge verdener. Pt. er rangeringerne på verdensranglisten blevet frosset, og jeg tror, at man vælger at fastholde frysningen af pointene på verdensranglisten indtil februar-marts næste år og dernæst afvikler de sidste tre måneder.
Så får de atleter, der allerede har spillet en masse point ind på kontoen lov til at beholde de point, de allerede har, samtidig med at nye atleter kan nå at spille point ind i tre-fire måneder næste år, hvis deres form peaker dér.
Men mulighederne er mange…

Det foretrækker jeg
Det er også muligt at man vælger at starte næsten helt forfra med kvalifikationen og sletter alle de point, som spillerne allerede har stående ‘på kontoen’, ligesom det er muligt, at man undlader at spille resten af kvalifikationen færdig og foretager kvalifikationen ud fra det øjebliksbillede, der lige nu er fastfrosset på verdensranglisten.

Jeg havde ikke den allerbedste start på min kvalifikationsperiode for snart et år siden, så personligt ville jeg synes, at det var fint, hvis vi bare kunne slette alle pointene og starte forfra. Også selv om det bliver drænende for krop og hoved at spille endnu en fuld kvalifikationsperiode.

Den seneste udmelding vi har fået fra det internationale tennisforbund, er, at der ikke er truffet en beslutning endnu, og at al turneringsaktivitet fortsat er suspenderet indtil tidligst 31. juli 2020. Så indtil da står den i hvert fald kun på træning og optimisme!

Har du læst dem her?