Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.
Off-court med Louise: En tennisløve i et coronabur
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Mød Louise
Den 22. april 2020
Louise er sendt hjem fra arbejde, PL er udskudt, alle turneringer er aflyst, og tennisbanerne er lukket. Louise forsøger bl.a. at bage sig ud af krisen - men lykkes det? Foto: Line Falck Christensen

Off-court med Louise: En tennisløve i et coronabur

Med PL udskudt til 2021 og alle paratennisturneringer aflyst indtil i hvert fald midten af juli, er Louise Willerslev-Olsens PL-drøm i den grad sat på hold. Men hvordan holder en paraatlet på PL-kurs formen og motivationen oppe, når hun – som alle vi andre – bare går rundt derhjemme? Kom med ind i Louises coronalockdown og hør også, hvordan udsigterne til at komme på tennisbanen igen ser ud.

I midten af marts gik det meste af verden i stå, og det samme gjorde tennistouren.

I forhold til alle jer andre er min situation ikke unik. Jeg er hjemme det meste af tiden, ligesom alle andre. Jeg har søsat en surdej, ligesom alle andre. Jeg har bagt bananbrød, ligesom alle andre. Og jeg er ved at få pip, ligesom alle andre.

Heldigvis har jeg et arbejde, hvor jeg kan arbejde hjemmefra med næsten samme produktivitet som på arbejdspladsen. Almindelige møder er blevet erstattet af Skypemøder, som ikke er helt så frygtelige og ineffektive, som jeg havde frygtet. Og jeg har da også prøvet et par virtuelle fredagsbarer med mit kontor. Det er langt hyggeligere, end jeg med min indbyggede skepsis havde forventet :o)

Udover at jeg er heldig overhovedet at have et arbejde og dermed en indtægt, så hjælper arbejdet også med at give mig en følelse af at have et formål i hverdagene og noget at fokusere på andet end manglen på tennis. Jeg fungerer ikke særlig godt uden et mål at sigte imod, så det med at have nogle arbejdsting, jeg skal lave, er godt for mit humør og modvirker, at jeg sumper helt til.
Men arbejdet kan alligevel ikke udfylde hele tomrummet fra tennistræning og tennisturneringer.

En tennisløve i et bur
Jeg savner tennisbanen, træningen i fitnesscentret, turene i svømmehallen, tennisturneringer og alt det andet. Jeg føler mig, formentlig som rigtig mange andre, lidt som en løve i et bur. Heldigvis fik jeg mit FreeWheel – et forhjul, jeg kan spænde på min hverdagsstol, så den bliver mere terrængående og velegnet til lange gåture ude i det fri – inden Coronalockdown. Det er en gave fra min sponsor, Zealand Care, og jeg havde helt ærligt ikke forudset HVOR glad, jeg ville blive for det. Men det har virkelig reddet mig i lockdownperioden. Jeg har set mere til de naturskønne områder, hvor jeg bor, end nogensinde før :o) Og jeg har været på ‘gåture’ i skoven på nogle mountainbikespor, som jeg nu kan forcere i min hverdagskørestol med FreeWheelet spændt på.

Luften siver ud af mine muskler
Men selv om FreeWheelet i stor udstrækning har været min redningskrans, og selv om jeg har lavet noget hjemmetræning, så føler jeg alligevel, at luften siver ud af musklerne i min overkrop for hver dag, der går. Jeg glæder mig helt vildt, til at alting åbner igen. Så skal jeg, sammen med resten af Danmark, på tennisbanen, i svømmehallen og i motionscentret.
Udover turene med mit Freewheel har jeg cyklet nogle ture, taget lidt armbøjninger hist og pist, spillet bordtennis i stuen og gået nogle runder golf på golfbanen. Det stiller noget af tørsten efter at gå ud og slå til nogle tennisbolde. Men jeg håber nu alligevel, at vi ved indgangen til udendørssæsonen, som er lige rundt om hjørnet, får lov til at genåbne tennisklubberne for udendørs spil.

Hvad sker der med touren – og PL?
Hvad angår selve tennistouren, så blev den jo også suspenderet fra midten af marts. På det tidspunkt manglede vi små 3 måneder af kvalifikationsperioden op til PL. Der har endnu ikke været nogen udmelding om, hvordan det internationale tennisforbund regner med at genoptage kvalifikationsperioden. Indtil videre er meldingen bare, at alle turneringer er aflyst indtil 13. juli. Men hvad der så sker derefter, er der ikke truffet nogen beslutning om endnu. Men igen. Jeg er ikke alene om ikke at vide, hvordan det næste års tid kommer til at se ud. Det er vist noget, vi alle sammen på godt og ondt er fælles om i denne tid.

Har du læst dem her?