Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.
Off-court med Louise: Godt nyt om De paralympiske lege 2021!
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 16. juni 2020
Louise glæder sig over udmeldingen fra PL – og afventer nu svar på, hvornår turneringerne går i gang igen! Foto: Line Falck Christensen

Off-court med Louise: Godt nyt om De paralympiske lege 2021!

Efter måneder uden turneringer og i uvished om sin PL-fremtidsudsigter, er der endelig kommet nyt fra Den paralympiske komitté – og det er godt nyt, fortæller Louise Willerslev-Olsen her i juni måneds Off-court. Strategien for kvalifikationen betyder nemlig, at hun får mulighed for at starte forfra – og det har givet blod på tanden.

Lige som jeg mindst ventede det, dumpede der gode nyheder ind i indbakken. Jeg havde egentlig etableret en god rytme både med at arbejde hjemmefra og med tennistræningen – på trods af at det har kriblet i mig for at kunne komme ud at spille turneringer igen, og efter at komme rigtigt tilbage på kontoret til mine søde kolleger.

Kritikere ville måske sige,
at jeg var sumpet lidt til…

Selv om det ikke var ideelt at være på standby med arbejde og tennis på samme tid, så havde jeg fundet mig til rette med situationen og ventede tålmodigt på nyt. Kritikere ville måske sige, at jeg var sumpet lidt til, men det kan jeg absolut ikke se nogen sandhed i selv…

Godt nyt i indbakken
Men så lige pludselig kom der først en beslutning om, hvornår jeg kunne vende tilbage til mit arbejde og dernæst en afgørelse fra det internationale tennisforbund og den paralympiske komité om planerne for tenniskvalifikation til de Paralympiske Lege.
Beslutningen er, AT DE STARTER FORFRA PÅ KVALIFIKATIONEN TIL DE PARALYMPISKE LEGE!
Hvor det tidligere var rangeringen på verdensranglisten pr. 7. juni i år, som ville afgøre deltagerlisten til Tokyo 2020, så er det nu verdensranglisten pr. 7. juni 2021! Det betyder, at alle de point, som vi spillere indtil nu har samlet sammen bliver mere eller mindre nulstillet – og så starter vi ellers forfra.
Det godt nyt for mig!

Fornyet blod på tanden
Det giver mig nemlig en chance for at starte forfra på kvalifikationen med et bedre mindset og med en bedre forberedelse fra træningen.
Beslutningen fra ITF og IPC skyldes ifølge de to organisationer tre ting: 1) Det er en enkel og transparent måde at foretage kvalifikationen på, 2) det sikrer den stærkeste lodtrækning til PL næste år, og 3) det sikrer overensstemmelse mellem spillernes rangeringer til PL og rangeringerne til alle de turneringer, der leder op til PL.
Jeg synes, at det er helt fantastisk nyt, og det giver fornyet blod på tanden.

De uvisse turneringer
Det næste spørgsmål er så, hvornår vi egentlig kan begynde at spille turneringer igen. Den seneste udmelding lyder på, at turneringer er suspenderet frem til august i år. Men om vi reelt set kan starte op til den tid, det må tiden vise.

Min kvalifikation stadig helt afhængig af genåbningen af de danske grænser og udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Da kørestolstennis er så international en sport, og da der ikke afvikles turneringer på dansk grund, er min kvalifikation stadig helt afhængig af genåbningen af de danske grænser og udenrigsministeriets rejsevejledninger. Ligesom den er afhængig af genåbningen af andre europæiske landes grænser. Og derudover ser vi ind i en turneringskalender, hvor mange turneringsdirektører har meldt ud, at de har måttet droppe årets turneringer pga. Covid-19-regler og frafald fra sponsorer, som er økonomiske nødlidende.
Så selv om fremtiden nu er blevet mere vis, så er den stadigvæk i store træk uvis. Dog væsentligt lysere end for en uge siden 🙂

Har du læst dem her?