Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Optakt: “Jeg skal have banket rusten af”
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 5. marts 2019
“Det er sjældent, man får de store resultater i den første turnering efter en turneringspause, så jeg har fokus på at få banket rusten af og samtidig teste et nyt kamera, der skap optimere min træning," fortæller Louise forud for turneringen i Schweiz. Foto: Line Falck Christensen

Optakt: “Jeg skal have banket rusten af”

I morgen, onsdag den 6. marts, checker Louise Willerslev-Olsen ind i Biel-Bienne i Schweiz til sin første turnering efter vinterpausen. Udover at sætte gang i kampånden igen skal turneringen også bruges på at teste et nyt kamera, der skal give hendes træner mulighed for at følge med på banen.

“Jeg er seedet 11 i turneringen, der i år har 16 spillere tilmeldt i damerækken. Jeg glæder mig til at komme i gang igen – og der er flere på deltagerlisten, jeg har slået før, så det vil være dejligt at trække dem i første runde,” fortæller Louise forud for turneringen i Schweiz.
Biel-Bienne er en såkaldt ITF 3-turnering, hvilket siger noget om, hvem der må deltage, og hvor mange point der er på spil:
“ITF 3 er den næstlaveste kategori, så fx top 10-spillere må kun spille et vist antal af dem om året, fordi de i høj grad er til, så lavere rangerende spillere kan få kamperfaring. Desuden er der færre point til rådighed end i fx ITF 2- og 1-turneringer.”

Turnering med wildcard
I år er der desuden en vaskeægte ‘dark horse’ med:
“Briten Jordanne Whiley har fået et wildcard, fordi hun har været på barsel. Egentlig er hun topspiller, men efter fraværet fra touren, har hun ikke længere en topplacering. Hun begyndte at spille turneringer igen for et par uger siden og vandt den første, hun stillede op i. Hun er stjernedygtig – hun spiller ikke så poweragtigt, men hun har en god slice og stor spilforståelse. Hun kan virkelig spille modstanderen rundt på banen. Det glæder jeg mig til at opleve – så må vi bare håbe, at det ikke er mig, der står på den anden side af nettet,” forklarer Louise med et stort grin.

Tester ny teknik
Når Louise triller på banen til sin første kamp, er det ikke kun hendes nye serv, som hun skal teste – det er også et nyt kamera, der skal give hendes træner, Jamie Coshan, mulighed for at se hendes spil:
“Jeg har sjældent min træner med ude på turneringer i udlandet, og problemet med det er, at han har svært ved konkret at se mit spil, så han kan se, præcis hvor vi skal sætte ind. Derfor har jeg fået et Annoxkamera, som jeg sætter op ved banen, så han bagefter kan se kampen – det giver ham langt bedre mulighed for at vide, hvordan vi skal strukturere træningen.”

Første test efter pausen
I forhold til udsigten til et godt resultat, nedtoner Louise dog sine muligheder i Biel-Bienne:
“Det er den første turnering efter pausen, så jeg regner ikke med de store resultater. Det handler primært om at få banken rusten af, og så skal jeg lufte nogle af de nye ting, vi har arbejdet på de seneste måneder.”
Første runde i Biel-Bienne begynder torsdag, og du kan følge Louises resultater på ITF’s hjemmeside lige her: ITFTENNIS.COM

Har du læst dem her?