Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Optakt: Nu begynder Louises vej mod Tokyo
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 13. juni 2019
Louise ser frem til Camozzi-turneringen i Norditalien - nu er det tid til at banke rusten af og få nogle kampe under hjulene, så hun peaker til de vigtige kvalifikationsturneringer. Foto: Line Falck Christensen

Optakt: Nu begynder Louises vej mod Tokyo

I dag begynder Future-turneringen Camozzi i Norditalien. Det er første turnering efter en lang turneringspause for Louise, så der skal bankes rust af og nogle baner under hjulene. Og så har Louise udsigt til at spille dobbelt med en stærk amerikaner.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at komme af sted! Camozzi-turneringen i Brescia i Norditalien er en turnering, jeg kender, og det er altid rart at have nogle turneringer man kender på kalenderen. Det betyder nemlig, at jeg kender lufthavnen, hotellet og banerne og ikke skal bruge kræfter på at lære omgivelserne at kende. Det giver mere energi til at koncentrere sig om at spille nogle gode kampe. Og det er måske især godt efter en lang pause, for indrømmet – jeg er lidt mere rusten end normalt,” forklarer Louise Willerslev-Olsen forud for turneringen, der begynder i dag og løber frem til søndag den 16. juni.
“Det er den eneste Future-turnering, jeg har – det betyder, at den er en dag kortere, og at der er færre point at vinde. Omvendt satser jeg på at få lidt flere kampe under hjulene. Jeg betragter den klart som en opvarmningsturnering – men derfor vil jeg alligevel gerne have et godt resultat.”

Risiko for hård 1. runde
Men det kan blive svært, forklarer Louise. For selv om Camozzi ikke er en prestigeturnering, er der alligevel stærke navne på deltagerlisten:
“Både Marianna Lauro fra Italien og Emmy Kaiser fra USA har deltaget i De paralympiske lege tidligere, og Marianna var den første internationale spiller, jeg spillede kamp mod. Jeg tror ikke, jeg fik nogle partier overhovedet, men jeg kan huske, at jeg lobbede hende én gang, og det gav mig en stor tilfredsstillelse,” forklarer Louise med et stort grin.
“Det vil være sjovt at spille mod dem begge, men helst ikke i 1. runde – det vil være hård kost at lægge ud med dem. Men der er kun to seedede spillere i turneringen, så det kan desværre godt være, at jeg trækker en af dem.”
Men i virkeligheden kan det vise sig at være unødige bekymringer:
“Ja, for alle rykker sig jo hele tiden, så det er reelt svært at vide, hvem der er de bedste. Det kan godt være, at vi for et år siden lå på én måde i forhold til hinanden, men siden kan vi alle have trænet forskellige ting, så balancen har rykket sig. Og så er der jo altid dagsformen, som ingen kender,” forklarer Louise.

Fokus i spillet
Selv om Louise ikke er meget for at sætte ord på sine konkrete forventninger til turneringen, er der alligevel nogle detaljer i sit spil, hun har fokus på:
“Morten, vores landstræner, siger altid, at en turnering er som at spise en elefant – man tager én bid ad gangen. Jo mere man tænker på den næste kamp, desto dårligere spiller man i den kamp, man er i gang med. Men mit fokus er på at ‘comitte’ mig til mine slag. Det koster meget mere ikke at beslutte sig for et slag end for at gennemføre et slag, selv om man ikke ‘nailer’ det 100 procent korrekt,” fortæller Louise.

En stærk dobbeltmakker
Skulle det ske, at Louise får en for hård modstander i 1. runde, håber hun på en god ‘consolation-lodtrækning’, der giver mulighed for at spille nogle flere kampe uden placering.
Og derudover har hun kridtet banen op til en særdeles spændende dobbeltmakker!
“Jeg tog mig sammen og har spurgt amerikanske Emmy Kaiser, om vi skulle teame op. Så det bliver vildt spændende. Jeg ved endnu ikke, hvem vi skal møde – hvor singlelodtrækningen finder sted inden turneringen, bliver dobbeltlodtrækningen først foretaget i morgen. Det giver spillere uden dobbeltmakker mulighed for at lige at snakke med hinanden og matche op.”

Har du læst dem her?