Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.
“Sådan bruger jeg vinterpausen på at blive bedre”
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Mød Louise
Den 18. januar 2019
Der bliver bl.a. trænet serv i Louises vinterpause, og det er noget, der gør ondt, fortæller hun her. Foto: Line Falck Christensen

“Sådan bruger jeg vinterpausen på at blive bedre”

En tennisspillers vinterpause handler om alt andet end at binge serier på Netflix og spise livretter. For Louise er det nemlig en sjælden mulighed for at komme i fysisk topform og samtidig lære nye tricks på tennisbanen – noget der kræver en helt særlig taktik.

For alle os, der ikke er elitesportsudøvere, er vintertid oftest lig med at gå lidt i hi; lidt flere sofaaftener, streaming af yndlingsserier og ikke mindst den vintertunge kost, vores krop elsker, når det er koldt.
For Louise Willerslev-Olsen er virkeligheden en noget anden:
“Jeg spiller typiske den sidste turnering i november, og hvis jeg ikke spiller i Australien og New Zealand skal jeg først i gang igen i februar eller marts. Derfor er vinterpausen oplagt til arbejde med de ting i mit spil, der kan tage tid at lære.”

“Når vi træner nye slag eller nye måder at gøre tingene på, oplever jeg altid et dyk i min kurve”

Og det er ikke, fordi ting er svære, de tager lang tid:
“Nej, sådan er det ikke – det er, fordi der skal være tid til, at jeg rent faktisk spiller dårligere i en periode, når jeg skal lære nyt. Når vi træner nye slag eller nye måder at gøre tingene på, oplever jeg altid et dyk i min kurve, hvor jeg først spiller markant dårligere og så bliver bedre, efterhånden som mine muskler husker det nye, og kurven bevæger sig op igen. Den bølgedal skal der være tid til, og det er der i vinterpausen,” forklarer Louise.

Bambi på glatis
Men hvordan er det så for en dygtig paratennisspiller pludselig at ‘være dårlig’ igen?
“Indrømmet, det er både frustrerende og dødirriterende at opleve mig selv som Bambi på glatis igen. Logisk set ved jeg jo godt, at det er sådan, men jeg er stadig nødt til at huske mig selv på, at den taktik virker. En gang imellem giver Jamie en gulerod i form af en træning, hvor vi går tilbage til det ‘trygge’, så jeg får en ø af succes midt i det hele. For jeg skal bevare det, jeg er god til – det er jo det, jeg skal vinde kampene på.”

Vi er virkelig inde og pille ved det, der gør ondt.

Serve’s up!
I år bliver pausen især brugt på at lægge Louises serv om:
“Jeg har tidligere taget armen op først, når jeg skal serve, fordi mit opkast traditionelt set ikke har været så stabilt. Men det giver en mere mekanisk og stiv bevægelse i serven. Derfor arbejder vi nu på en ny serv, og det er i den grad en fundamental ændring. Vi er virkelig inde og pille ved det, der gør ondt. Derfor giver det rigtig god mening at gøre det nu, hvor der er tid til, at min krop vænner sig til det. På den måde sætter det sig i musklerne, så de selv husker de nye bevægelser – og ikke falder tilbage i gamle mønstre, når jeg i kommer under pres i kampene,” fortæller Louise om træneren Jamie Coshan og hendes træningsplaner vinteren over.
Derudover arbejde de på at træne Louises spil mod flere forskellige typer af spillere, fordi hun i tiden frem mod udtagelsen til PL kommer til at spille meget mere end tidligere – og dermed også kommer til at spille mod mange flere typer spillere.

Kroppen skal også i form
Selv om det kan lyde helt forkert, så bliver turneringspausen også brugt på at få Louises krop i fysisk topform:
“Når jeg spiller på touren, bruger jeg meget tid på at rejse, og de mange turneringer slider også på formen. Det er derfor, vinterpausen også handler om at få lagt masser af timer i træningscentret. Jeg skal simpelthen genopbygge min grundform, så jeg har noget at tære på, når touren begynder igen.”
Louise arbejder både med muskler og kondition – især elsker hun svømningen, der giver træning til hele kroppen.

Heldigvis er der stadig god tid til at træne både slag og fysik for Louise. Hendes første turnering i 2019 er Biel-Bienne Indoor i Schweiz, der finder sted 7.-10. marts.

Du kan se Louises foreløbige turneringsplan for 2019 her.

Har du læst dem her?