Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

“Sådan vælger vi de rette turneringer”
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Vejen til Tokyo
Den 26. april 2019

Line Falck ChristensenFotograf:

“Sådan vælger vi de rette turneringer”

Hver sæson bliver der afholdt langt flere turneringer, end en spiller kan nå at spille – så det er vigtigt at få valgt de rette turneringer. Men hvordan udvælger Louise og hendes træner, Jamie Coshan, turneringer, så hun kan maksimere det antal point, hun kan vinde frem mod PL i Tokyo?

“Det er på mange måder nyt for mig at gå så systematisk og strategisk til værks i udvælgelsen af turneringer,” fortæller Louise Willerslev-Olsen.
“Indrømmet, tidligere har jeg plukket turneringer mere hovedløst, fordi jeg ikke var et sted, hvor det var sandsynligt, at jeg kvalificerede mig til De paralympiske lege – så det blev ofte et spørgsmål om frekvens og hvilke, jeg syntes, lød godt. Men i år har jeg sat mig ned og lavet et excelark med overblik over alle turneringer.”
Louise sigter mod at spille 15 turneringer mellem juni 2019 og juni 2020, men præcis hvilke hun vælger er indtil videre fortroligt – netop fordi der er så meget strategi involveret i planlægningen.

Det store pointregnskab

“Jeg begyndte med at se på dem, der ligger 25-27 på verdensranglisten – hvor mange point de har. Det er jo det, jeg ideelt set skal prøve at ramme. Og så ved jeg, at det er de otte bedste turneringsresultater, der tæller i PL-kvalifikationen, og det giver mig et konkret pointgennemsnit – nemlig 88 point per turnering,” forklarer Louise.
Herefter handler det om at på, hvor mange point det er muligt at komme hjem med fra turneringen og lade det afgøre, hvilke turneringer, der i sidste ende ryger på Louises plan.
“Der er forskel på, hvilket antal point, der er tilgængeligt i hver turnering – det afhænger nemlig af turneringens klassifikation. Altså om det er fx en ITF1-turnering, eller om det er en future. I nogle turneringer kan du derfor få nok point med, selv om du kun når at spille nogle få kampe, mens du andre gange kan vinde uden at komme hjem med specielt mange point,” fortæller Louise.
Antallet af spillere, der deltager, har også betydning for antallet af point – jo flere spillere, desto flere point.
Men hvis der er én ting, Louise ved, så er det, at er umuligt at spå om, hvilken plan der fungerer.

Alle forsøgte at snyde med den samme plan

“Man kan lægge de fineste planer, og så kan alt gå galt alligevel. Op til PL i Rio prøvede jeg at kvalificere mig, og da jeg altid plejer at spille turneringen på Sardinien, ville jeg prøve at snyde de andre og valgte derfor en turnering i Rumænien i stedet. Men så havde alle åbenbart tænkt det samme, og derfor blev det en virkelig svær turnering – og samtidig var der færre af de gode spillere, der spillede på Sardinien. Så blev jeg den erfaring rigere.”
Så der er meget, der skal gå op, når Louise lægger sin turneringsplan sammen med sin personlige træner, Jamie Coshan.
“Jamie og jeg er heldigvis meget enige om, hvilke turneringer, der er vigtige for mig. Den eneste han måske ikke er helt lun på, er faktisk min yndlingsturnering – fordi vi havde overvejet en turnering i Canada ugen inden. Men jeg er nødt til at tænke på omkostningerne ved at rejse dertil. Jeg må gemme mine rejsedage og økonomiske midler, til det rigtig gælder.”

Har du læst dem her?