Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Stolen, der gør Louises spil endnu bedre, er på vej
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Tennis på to hjul
Den 6. december 2019
Louise kan snart vinke farvel til sin gamle sportssol – den nye (og langt bedre) model er ved at blive bygget i USA. Her afslører Louise, hvorfor det har taget så lang tid at få bestilt en ny stol. Foto: Line Falck Christensen

Stolen, der gør Louises spil endnu bedre, er på vej

Efter forskellige test og målinger har Louise Willerslev-Olsen endelig lagt sig fast på indstillingerne på sin kommende sportsstol. Den er nu bestilt hos producenten i USA, og Louise regner med at den er færdigbygget og klar til hende i januar. Lige tids nok til at komme godt i gang med den, inden forårets vigtige kvalifikationsturneringer. Få alle detaljerne om den revolutionerende stol lige her - og ikke mindst hvilken farve, den får!

Hej Louise, så blev den nye stol endelig bestilt! Hvordan kan det være, at det trak sådan ud?
“Ha ha, ja, det er rigtigt – den er endelig bestilt. Det trak ud, fordi vi har brugt en del tid på at afprøve de forskellige indstillinger, som HP havde anbefalet. Først ændrede vi lidt på de gamle indstillinger, og derefter gik vi hele vejen og prøvede den opsætning, han præcis foreslog. Men det fungerede ikke optimalt – siddestillingen generede min ryg lidt, og jeg fik ondt i lænden. Derfor endte jeg med at gå tilbage til mellemløsningen med sædehældningen og satte mig samtidig højere i forhold til jorden.”

Fik I hjælp fra andre i processen?
“Ja, for selv om HP ved alt om fx rugbystole, er der alligvel brug for noget lidt andet i tennis. Min kæreste fandt en rapport fra en engelsk universitet, hvor de har forsket i bevægelsesmønstre i sportsstole. I tennis er det især de to første tag i hjulet, der er vigtige. Skal du køre langt i samme tempo, skal du gribe om hjulet fra lidt bag ryggen og trække frem til dine lår. Men i tennis, hvor du gerne skal accelerere og have små retningsskift hele tiden, bør du gribe om hjulet lige ned fra siddestillingen. Og det fungerede bedst i mellemopsætningen af stolen. Jeg testede det af ved et par turneringer inden vinterpausen, og det blev jeg rigtig glad for.”

Hvad kan du ellers se frem til af ændringer med den nye stol?
“Ja, jeg får jo en ny knæbøjle. Eller rettere sagt – en rigtig knæbøjle, der ikke er hjemmelavet, ligesom min gamle. Samtidig får jeg nogle bedre remme til at spænde fødder, lår og hofte fast med. De har snowboardlukninger, der holder langt bedre end den velcro, jeg brugte før. Samtidig bliver den nye stol et kilo lettere og langt mere stabil i strukturen, fordi den er svejset i stedet for at være skruet sammen. Typisk starter alle med i en stol, der er skruet, og så går man over til en fastsvejset, når man har fundet sin opsætning. Det har så bare varet meget længere tid for mig, fordi jeg er meget, meget ukomfortabel med forandringer. Men jeg er endelig nået dertil, hvor jeg ikke er så bekymret som i starten af processen.”

Så må det have været noget af en udfordring selv at udforme sin nye stol. Har du haft mulighed for selv at bestemme farver på stolen?
“Åh ja, customizing er jo en stor overvejelse. Stolen bliver ikke malet – jeg synes egentlig at hvide stole er pæne, men jo kun så længe, de er nye. For stolen bliver ofte stødt, når jeg rejser med den. Derudover vejer malingen faktisk et halvt kilo på den færdige stol. Derfor bliver den nye stol holdt i det rå sølvmetallook, og så har den carbonsidestykker, der ser ret cool ud. Derudover kommer der logoklistermærker på fra både Performax, der er producent, og min sponsor, Zealand Care og Seniorland.dk.”

What, ikke noget pink?!?
“Jeg ville virkelig gerne have haft eger i pink, og HP og min kæreste, Søren, stod med skræk i blikket, da jeg kiggede på de pink eger. Men nuancen var faktisk lidt for lyserød, og de skal jo samtidig passe til alt mit tennistøj. Så jeg endte med de sorte, så stolen bliver ret stilren, og det er jeg godt tilfreds med. Men hvis der havde været eger i skrigende fuchsiapink, er jeg ikke sikker på, at jeg havde kunnet lade være med at vælge dem. Nu glæder jeg mig bare rigtig meget, til stolen kommer – og det er nye toner fra mig, ha ha!”

Hvor længe skal du bruge på at spille dig ind i den nye stol, inden det går løs med forårets turneringer?
“Selvfølgelig skal jeg lige vænne mig til den, men fordi stolen er tilpasset mig som spiller, bør den ikke betyde noget i forhold til spilleteknikken. Jeg skal mere bruge tilvænningen på at føle mig i ét med stolen. Jeg får stolen i løbet af januar, så jeg bør få en måned med den, inden jeg skal i turnering.”

Får vi den nye stol at se på Instagram, når du har fået den?

“Selvfølgelig – det foregår lige her: https://www.instagram.com/louisecharlotte_wo/

Har du læst dem her?