Louise Willerslev-Olsen

Når De paralympiske lege 2021 begynder, vil jeg være blandt de atleter, der går og kører ind under den danske fane! Følg min vej dertil.


NÆSTE TURNERING
Alle ITF-turneringer er aflyst indtil videre.

Louise forklarer: Regler og tricks på tennisbanen
Jeg er sponsoreret af Zealand Care og Seniorland
Tennis på to hjul
Den 27. oktober 2018
Selv om bolden må hoppe to gange i paratennis, arbejder Louise bl.a. på at tage bolden endnu hurtigere. Foto: Line Falck Christensen

Louise forklarer: Regler og tricks på tennisbanen

Louise forklarer: Regler og tricks på tennisbanen

Har du aldrig set paratennis før? Bare tag det helt roligt – reglerne er superenkle! Her guider Louise dig, samtidig med at hun afslører nogle af sine tricks fra tennisbanen.

Er det primært almindelig tennis, du har gjort dig i – enten som tv-seer, publikum eller som spiller? Så kan du også nemt følge med, når Louise og hendes kolleger spiller paratennis.
Reglerne er nemlig nøjagtig de samme som i rasktennis – eneste forskel er, at bolden må hoppe to gange.

“Det ekstra hop er til, for at vi kan nå at komme i position. For hvor raske tennisspillere kan bevæge sig fra side til side, skal vi have kørestolen rundt – og det giver et langsommere bevægemønster. Men det er også den eneste forskel overhovedet,” forklarer Louise, og uddyber at alt andet, fx baner, nethøjde, ketchere og bolde er nøjagtig det samme i rasktennis.

Her er jeg bedst
Louise beskriver sig selv som en spiller, der bevæger sig godt og spiller offensivt:

“Jeg er især god til at absorbere hurtige bolde, og jeg prøver så vidt muligt at tage bolden på første hop. For hvis jeg slår til den på første hop, tager jeg tid fra modstanderen.”

“Lige nu arbejder jeg intenst på at blive endnu bedre til at tage bolden hurtigere efter opspringet, fordi det er en effektiv måde at lægge pres på modstanderen på. Derudover arbejder vi på at indøve særlige spillemønstre – altså gode slagkombinationer, som jeg kan skabe i mine næste kampe.”

3 ting, du skal huske, når du ser paratennis1. Bolden må hoppe to gange.
2. Andet hop må gerne være uden for banen.
3. Man spiller bedst af tre sæt.

Kom med på banen
Vil du høre mere om, hvordan man spiller paratennis, og hvad det kræver af spillerne, der skal holde styr på både kørestol, ketcher, modstander og bold på samme tid? Så tjek denne fine film fra PL i London 2012 ud.

Har du læst dem her?